Camera enorme boost voor Samsung Galaxy S9

'The Camera. Reimagined.' Dat is de slogan waarmee Samsung de Galaxy S9 en de Galaxy S9 Plus heeft aangekondigd. Samsung heeft dan ook een inhaalslag te maken op cameragebied. De Galaxy S8 beschikte immers over vrijwel dezelfde camera als de Samsung Galaxy S7. Met de Samsung Galaxy S9 doet het elektronicaconcern er een schepje bovenop met de camera. Wat verder opvalt aan de nieuwste gsm is de prijs. Die gaat de iPhone X langzaam achterna. De Samsung Galaxy S9 Plus zal de duizend euro bijna aantikken. 

Het is de vraag hoe lang smartphone gebruikers nog meegaan met de prijzenslag van Samsung en Apple. Vaststaat dat Samsung met de Galaxy S9 en de Galaxy S9 Plus eigenlijk met weinig wereldschokkends op de proppen is gekomen. Toch is de aanschaf van een Samsung Galaxy S9 hoesje en een Samsung Galaxy S9 Plus hoesje meer dan het overwegen waard. De prijzen van deze nieuwe toestellen van Samsung liegen er immers bepaald niet om. 

Dubbele camera op Samsung Galaxy S9 Plus 

De camera’s zijn in elk geval flink verbeterd, dat is een pluspunt. Zo heeft de gewone Samsung Galaxy S9 een enkele camera aan de achterkant gekregen en draagt de Plus versie een dubbele camera met zich mee. Beide toestellen hebben een lens met een variabel diafragma en een speciale 'high speed' modus. Dit heeft de camera’s een behoorlijke boost gegeven. De foto’s en beelden zullen te zien zijn op het voorkantvullende 5,8 inch-scherm met QHD-resolutie. Wilt u deze scherp houden? Kies dan voor een leuk gsm hoesje en een Samsung Galaxy S9 screenprotector. 

Samsung introduceerde het voorkantvullende scherm, ofwel ‘infinity’-display, voor het eerst bij de Samsung Galaxy S8 en de Samsung Galaxy S8 Plus. Aan die technologie hebben ze vastgehouden met de twee nieuwste toestellen, zij het dat het display nog verder doorloopt in de randen. Hierdoor heeft u nog meer schermruimte over om op te werken. De Samsung Galaxy S9 Plus wordt gepresenteerd met een 6,2 inch schermdiagonaal. Dat is een tikje groter dan bij de Samsung Galaxy S9. Verder zijn er geen opzienbarende vernieuwende zaken aan het design op te merken.  

Vingerafdrukscanner makkelijker te bedienen 

Een ander verbetering betreft de vingerafdrukscanner. Op de Samsung Galaxy S8 was die naar de achterkant van de gsm verhuisd. Dit bleek voor veel smartphone gebruikers geen handige oplossing. Lange tijd gingen de geruchten dat de scanner in het scherm geïmplementeerd zou worden. Maar deze technische oplossing lijkt op de lange baan te zijn geschoven. Toch is de plek van de scanner verbeterd. De sensor zit niet langer naast de cameramodule, maar eronder. Daardoor is de gsm makkelijker te hanteren en ontgrendelen. 

De Samsung Galaxy S9 en de Samsung Galaxy S9 Plus zullen naar verwachting halverwege maart op de markt verschijnen. Ruim voor die tijd treft u natuurlijk hoesjes aan voor deze toestellen op onze website, zoals design hoesjes, stand cases en TPU cases. Ook kunt u bij B2C telecom zelf hoesjes ontwerpen. Alleen met een leuk smartphone hoesje en een screenprotector van B2C Telecom zorgt u ervoor dat u nog lang plezier hebt van de Samsung Galaxy S9 of Samsung Galaxy S9 Plus.    

Relevante blogs