Huawei Mate 10 Lite: prachtig design voor een midrange prijs

In de gsmmarkt is tegenwoordig een duidelijke trend van groot en bijna randloos schermdesign. 

Haarscherp scherm nagenoeg zonder randen

Het hierboven genoemde design is dé blikvanger van de Huawai Mate 10 Lite. Het toestel weet in een relatief kleine behuizing toch een groot scherm te bieden en dat komt onder meer door het gekozen schermformaat. De steeds populairder wordende 18:9 schermverhouding is in de lengte iets opgerekt, waardoor u er effectief meer content op kunt bekijken terwijl u de gsm net zo makkelijk vasthoudt.

Aan zo’n opvallend scherm heeft u natuurlijk alleen iets als de schermkwaliteit aan dezelfde hoge standaarden voldoet. Gelukkig is dat bij deze gsm het geval, want het 5,9-inch scherm benut IPS LCD-techniek om kleurechte beelden in een haarscherpe resolutie van maar liefst 1080 x 2160 pixels tevoorschijn te toveren. Ideaal voor wie van scherpe beelden met realistische kleuren houdt.

 

 

Huawei Mate 10 Lite biedt uitstekende camera en batterijduur

Goed – het scherm en het bijbehorende design zijn dus een absoluut pluspunt van de Huawei Mate 10 Lite. Maar hoe zit het eigenlijk met de overige kenmerken van dit toestel? Gelukkig krijgt u als gsmgebruiker ook op dit gebied veel waar voor uw geld. Wat bijvoorbeeld opvalt voor de middenklasse prijs is de uitstekende camera met tweede lens voor interessante diepte-effecten.

Naast twee camera’s aan de achterkant heeft het toestel er ook twee aan de voorkant. Hierdoor is het een fluitje van een cent om prachtige portretfoto’s te maken met een zo kenmerkende vervaagde achtergrond. Ook de batterijduur van de gsm springt er in positief opzicht uit. Op één lading komt u makkelijk de dag door en geniet u van een screen-on time tot maar liefst 5 uur!

 

 

Bescherm uw Huawei Mate 10 Lite met een gsmhoesje

Een bijna randloos scherm, een hoge resolutie, uitstekende camera en lange batterijduur; heeft de Huawei Mate 10 Lite dan helemaal geen nadelen? Grote teleurstellingen zijn er niet, maar voor deze prijs kan het niet anders dan dat het toestel op sommige punten inlevert. Zo is de chipset iets ouder, maar nog altijd snel genoeg voor de meeste toepassingen.

Daarnaast is de videokwaliteit minder uitmuntend dan de fotokwaliteit en is het toestel – in tegenstelling tot de dure topmodellen in de markt – niet waterdicht. Als waterdichtheid, videokwaliteit en de snelst denkbare chip voor u echter geen breekpunten zijn, koopt u met deze gsm tegen een zeer vriendelijke prijs een toestel waarmee u vele jaren vooruit kunt.

Een aandachtspunt dat we tot slot niet onbenoemd willen laten, is dat de 18:9 schermverhouding en het nagenoeg randloze ontwerp ook een nadeel hebben. Het maakt de gsm namelijk iets kwetsbaarder voor schermschade door vallen, stoten of krassen dan gemiddeld. We adviseren u dan ook een goed hoesje te gebruiken, zodat u uw Huawei Mate 10 Lite tot in de lengte van jaren onbekommerd kunt gebruiken. Bekijk hier het brede aanbod gsmhoesjes dat we voor deze gsm aanbieden.

Relevante blogs