Huawei P30: wat kunnen we verwachten?

Huawei werkt momenteel hard aan zijn nieuwe vlaggenschip P30. Maar wat kunnen we precies van dit toestel verwachten en wanneer is de release? Wij blikken alvast vooruit.

Wat zijn de specs van de Huawei P30?

Volgens de laatste berichten krijgt de Huawei P30 indrukwekkende specificaties. Zo wordt de reguliere versie aan de achterkant voorzien van een nieuwe camera van 38 megapixel. Hiernaast zitten nog eens twee andere camera’s – een voor optische zoom en een met groothoeklens. Aan de voorzijde van het toestel komt een 24 megapixel-camera voor selfies.

Het schieten van haarscherpe foto’s uit alle hoeken en standen wordt met dit toestel dan ook kinderspel. Van die plaatjes kun je er bovendien genoeg kwijt door de opslagcapaciteit van 128GB (uitbreidbaar met geheugenkaart). Je bewondert de gemaakte foto’s en 4K-video’s op het kleurrijke 6,1 inch OLED-scherm met piepkleine waterdruppelnotch.

Hoe zit het met de rekenkracht? We kunnen er kort over zijn: de telefoon is een waar rekenmonster. Met de hypermoderne Kirin 980-chipset en 6GB werkgeheugen beschik je over voldoende power voor de zwaarste apps en taken. Ook in zijn behuizing ademt de P30 kwaliteit. De vingerafdrukscanner is in het scherm ingebouwd en daarnaast is standaard (in tegenstelling tot bij veel concurrenten) een koptelefoonaansluiting aanwezig. Goed bezig, Huawei!

Huawei P30 Lite en Pro: wat zijn de verschillen?

Naast de reguliere versie, kent de P30 een Lite- en Pro-versie zoals we die nog kennen van de Mate 20 en P20. Over de Lite is niet veel bekend, maar meestal boet deze goedkopere versie bij Huawei in aan de hoeveelheid camera’s en rekenkracht. Daarnaast is het nog maar de vraag of de Chinese fabrikant ook in dit model de vingerafdrukscanner in het scherm verwerkt.

Over de P30 Pro is al iets meer bekend en doen zelfs de wildste geruchten de ronde. Zo zou het toestel worden uitgerust met maar liefst vijf (!) camera’s en over een 6,5 inch OLED-paneel beschikken. Bovendien krijgt deze grote broer met 12GB dubbel zoveel werkgeheugen, maar lijkt de bij fans zo geliefde 3,5 mm audio-aansluiting in dit model verdwenen.

Wat is de release date van de Huawei P30?

Dan de hamvraag: wanneer kun je als consument van al dit moois gaan genieten? Op 26 maart weten we meer, want dan kondigt Huawei de gewone P30 en de Pro-versie officieel aan in Parijs. De ervaring leert dat je de officiële winkelrelease dan meestal een kleine maand later kunt verwachten.

Kortom: in april kun je de P30 (Pro) dus al in huis hebben! Let op: de P30 Lite komt misschien zelfs al eerder uit. Vorig jaar lag de P20 Lite namelijk al in de winkel voordat de Pro en reguliere P20 überhaupt waren aangekondigd. Iets om in de gaten te houden dus.

Wat wordt de prijs van de Huawei P30?

Overweeg jij de Huawei P30 te kopen? Over de prijs is momenteel nog weinig bekend, maar waarschijnlijk is deze te vergelijken met die van de P20 vorig jaar: rond de 700 euro. Zoals gewoonlijk zullen de prijzen voor de Lite weer wat lager en voor de Pro wat hoger liggen.

Hoe dan ook valt geen enkel toestel uit de Huawei P30-serie binnen de categorie van budgettoestellen. Mede daarom is het extra belangrijk om de telefoons goed te beschermen.

Het beste doe je dat met de hoesjes van B2C Telecom. Die bieden niet alleen de perfecte bescherming tegen vallen en krassen, maar zijn ook nog eens verkrijgbaar in de meeste hippe en uiteenlopende designs. Je kunt je hoesje bij ons zelfs helemaal zelf ontwerpen!

Meer weten? Hou onze productcategorie met hoesjes voor de P30 en P30 Pro de komende tijd dan nauwlettend in de gaten.

Relevante blogs