Samsung Galaxy S10 (Plus): het nieuwe paradepaardje van Samsung

Het is dé productlijn waarmee Samsung zijn grote marktaandeel in de smartphonebranche heeft weten te verwerven: de Galaxy S-serie. 

Meer camera’s dan ooit tevoren

Volgens de laatste geruchten komen de nieuwe Samsung Galaxy S10 en S10 Plus ergens in het eerste kwartaal van 2019 uit. De schermgrootte zal respectievelijk rond de 6 en 6,5 inch zijn en het meest opvallende verschil zit hem in de camera. Of eigenlijk in meervoud: de camera’s. De Plus-versie zal er naar verwachting namelijk maar liefst drie aan de achterkant van het toestel hebben.

Drie camera’s – is dat echt nodig? Bij Samsung vinden ze van wel. Een derde telezoomlens kan meerwaarde bieden door de mogelijkheid ver in te zoomen zonder dat foto’s of video’s inboeten aan scherpte. Dit is een functionaliteit die zeer praktisch is in het dagelijks gebruik en – als de fabrikant dit daadwerkelijk weet klaar te spelen – warm onthaald zal worden door consumenten.

 

Galaxy S10 en S10 Plus: opvouwbaar of niet?

Naast de camera’s, valt vooral het scherm van de Galaxy S10 en S10 Plus op. Kenners voorspellen dat de nieuwe toestellen een in het scherm geïntegreerde vingerafdrukscanner krijgen, waar de Chinese Vivo X20 Plus UD bijvoorbeeld reeds over beschikt. Wij verwachten dan ook dat een grote speler als Samsung hier ongetwijfeld ook in zal slagen.

Iets waarvan de komst minder zeker is, is het opvouwbare scherm waarover geruchten al enige tijd de ronde doen. Dat een smartphone van Samsung binnen afzienbare tijd een opvouwbaar scherm krijgt, lijkt dan ook zeker. Maar of dat daadwerkelijk de S10 of S10 Plus zal zijn, valt zeer te betwijfelen. Dat zou namelijk een aanzienlijk hoger prijskaartje met zich meebrengen.

 

Overige specificaties van de Galaxy S10

Hoewel de bovengenoemde functionaliteiten het meest in het oog springen, belooft Samsung de Galaxy S10 en S10 Plus diverse andere interessante specificaties mee te geven. Zo wordt er gesproken over de meest krachtige Samsung-processor ooit (de Exynos 9820) en verbeterde gezichtsherkenning. Wij wachten het dan ook vol spanning af!

Met name benieuwd zijn wij persoonlijk vooral naar de eventuele opvouwbaarheid van het scherm. Dit zou tegelijkertijd grote gevolgen hebben voor de telefoonhoesjes voor de Samsung Galaxy S10 en S10 Plus. Uiteraard ben je hiervoor – ook in het geval van een eventueel opvouwbaar design – bij B2C Telecom voor aan het juiste adres!

Relevante blogs