Vingerafdrukscanner: van voor naar achter, van achter naar voor

De kans dat u een vingerafdruksensor hebt op uw gsm is behoorlijk groot. Vrijwel alle midrange en high end toestellen van tegenwoordig beschikken over dit fraaie staaltje biometrische identificatie. Er is wel een klein puntje van kritiek ontstaan: steeds meer eindgebruikers balen dat de vingerafdruksensor is verplaatst van de voorzijde naar de achterzijde van smartphones. Hoe gaan fabrikanten dit probleem, of liever gezegd de uitdaging, te lijf?  

De vingerafdruksensor is een blijvertje. In de afgelopen jaren is het aantal smartphones met sensoren geëxplodeerd. In de toekomst valt zeker geen afname te verwachten. Sterker nog, de komende jaren zal de vingerafdruksensor steeds vaker terug te vinden zijn in gsm's. Dit verwacht marktonderzoeker Digitimes. In 2017 had 64 procent van alle op de markt gebrachte smartphones een scanner en in 2020 zal dit voor 75 procent van de telefoons gelden, aldus de onderzoekers. 

Overeenkomst vingerafdruksensor en gsm hoesjes: zeer veilig! 

Een belangrijk voordeel van een scanner is het veiligheidsaspect. Een biometrische authenticatie wordt als veiliger ervaren dan een pincode. Niet alleen toptoestellen, maar ook gsm's uit het middensegment (zoals de Huawei P10 Lite of de Samsung Galaxy A5 2017) hebben een sensor. Overigens is het voor deze toestellen  - ook uit veiligheidsoverwegingen – natuurlijk zeer raadzaam hoesjes en screenprotectors te bestellen. Huawei P10 Lite hoesjes en Samsung Galaxy A5 2017 cases voorkomen uitval van uw toestel. Als dat gebeurt, heeft u aan een vingerafdrukscanner natuurlijk niks meer!  

Een ander voordeel van een sensor: het ontgrendelen van de smartphone gaat een stuk gemakkelijker. Met een sensor hoeft u niet langer op een knop te drukken en uw vinger over het scherm te vegen. De sensor bevond zich om praktische redenen altijd op de voorkant van de gsm, maar door de opkomst van randloze beeldschermen is deze vorm van biometrische identificatie veelal naar de achterkant verplaatst. De thuisknop ontbreekt namelijk op een randloos scherm en hier was de scanner meestal in verwerkt.  

Gezichtsdetectie of vingerafdruksensor? Hoesje is altijd nodig! 

Alle smartphones die vorig jaar zijn verkocht hebben een randloos scherm, ofwel een voorkant vullend scherm, en een vingerafdrukscanner op de achterzijde. Uitzondering is de Apple iPhone X, waarvoor B2C Telecom over prachtige hoesjes beschikt. In deze smartphone is een geavanceerde gezichtsdetectie geïmplementeerd. Het is nog een beetje de vraag welke vorm van biometrie de toekomst heeft. Zeker is in elk geval dat de vingerafdruksensor op de achterkant van gsm's door steeds meer eindgebruikers als minder comfortabel wordt ervaren. 

De oplossing voor dit probleem is een vingerafdrukscanner in de display. Deze is inmiddels gepresenteerd door de jonge smartphonefabrikant Vivo en het lijkt erop dat Samsung deze techniek zal overnemen. Nog niet in de Samsung Galaxy S9, maar waarschijnlijk wel in de Samsung Galaxy Note 9. Beide smartphones zullen dit jaar worden gepresenteerd.

U kunt ruim op tijd de mooiste Samsung Galaxy S9 hoesjes en Samsung Galaxy Note 9 cases terugvinden op onze website. Ook Samsung Galaxy screenprotectors zullen natuurlijk niet ontbreken. Welke vorm van biometrische identificatie ook de toekomst heeft, de hoesjes en screenprotectors van B2C Telecom zullen altijd een broodnodige accessoire zijn voor uw gsm of tablet!

Relevante blogs