Welke gsm of tablet heeft u?

U heeft op de website van B2C Telecom een mooi hoesje ontworpen voor uw gsm en kijkt reikhalzend uit naar het moment dat het op de deurmat valt. De teleurstelling is dan ook groot als blijkt dat het hoesje niet goed past. Gelukkig is dit eenvoudig te voorkomen, door vooraf even te controleren welke gsm of tablet u precies heeft. Hoe doet u dat dan? We vertellen het hieronder!

Waarom is de modelcode belangrijk?

Het merk van uw gsm of tablet is niet zo lastig te achterhalen; dat prijkt vaak opzichtig aan de voor- of achterkant van het toestel. Het model van het apparaat is echter niet altijd in één oogopslag te zien. Niet alleen brengen sommige fabrikanten van een bepaald model verschillende varianten uit, maar ook worden sommige productlijnen ieder jaar iets aangepast.

Dit leidt vaak al snel tot veel verwarring. Hierdoor neemt het risico toe dat u het verkeerde hoesje voor uw gsm of tablet bestelt. Dat is vervelend, want een te grote of te kleine cover is simpelweg onbruikbaar. Maar ook een hoesje dat weliswaar past, maar niet de uitsparingen op de juiste plek heeft, zorgt in de praktijk voor veel irritatie.

 

Achterhaal het model via de hardware

Het is daarom van belang om zeker te weten dat u een hoesje voor het juiste model gsm of tablet bestelt. Er zijn verschillende manieren om te achterhalen om welk modelnummer het gaat. De eerste manier is door te kijken naar de hardware. Sommige apparatuur heeft aan de achterzijde een modelcode, die u direct alle informatie geeft die u nodig heeft.

Mocht u zo’n code op jouw toestel niet aantreffen, dan moet u letterlijk dieper in de materie duiken. Sluit het apparaat af, maak de achterzijde los en verwijder de batterij. Onder de plek waar normaal de batterij zit, ziet u aan de binnenzijde van het toestel alsnog de modelcode. Hier treft u overigens ook het IMEI-nummer aan, dat u nodig hebt als uw gsm ooit wordt gestolen.

 

Achterhaal het model via de software

Werken de bovenstaande tactieken niet om het model van uw tablet of gsm te achterhalen? Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn bij exotische toestellen of onleesbaarheid door schade of slijtage. Geen nood, want er is nog altijd hoop. Ook softwarematig kunt u namelijk een heel eind komen met het ontdekken van de modelcode.

Zo geven sommige gsms en tablets bij het opstarten al weer om welk merk en type het gaat. Is dat niet het geval? Dan gaat u op een Android-tablet naar Instellingen > Over dit toestel > Modelnummer. Op een iPad gaat u naar  Instellingen > Algemeen > Info > Model. Op Android-gsms en iPhones zijn de stappen vergelijkbaar.

Is het u gelukt om met behulp van bovenstaande tips uw modelnummer te achterhalen? Dan bent u klaar om het hoesje van uw dromen te bestellen of zelf te ontwerpen. Veel plezier! Twijfelt u na het lezen van deze blog nog steeds over het typenummer? Stuur een mail naar info@b2ctelecom.be of bel naar 014- 423 200 en wij helpen u graag verder! 

Relevante blogs